Jos verotietolistat herättävät kateutta, perusta, kehitä ja myy sote-alan yritys!

Tämän viikon maanantai on taas se päivä, kun suomalaisten kateuskertoimet ovat huipussaan. Sen sijaan, että katsoisimme verotietoja sillä asenteella, että iloitsisimme jonkun menestyksestä tai käyttäisimme niiden tietoja ehkäpä omien taloudellisten tavoitteiden motivaattoreina, vuodatamme katkeria kateuden kyyneleitä verotietojen äärellä.

Seikka, jota ns. suuri yleisö ei useinkaan ymmärrä eikä voikaan ymmärtää, on soten toimialasta johtuva yrittäjäriski ja yrittämisen 24/7 luonteisuus. Erityisesti yli 10 vuotta sitten perustaneet hoivayrittäjät eivät perustaneet yrityksiään tavoitteenaan rikastua tai myydä yritykset. Yrittäjistä suurin osa on aikoinaan tehnyt miljoonavelat hoivakiinteistöjä rakentaessaan, moni raatanut itsensä alkuvuosina totaalisen uupumisen partaalle ja ollut vuositolkulla 24/7  yrityksensä tavoitettavissa. Media on unohtanut muutamien kymmeniä miljoonia euroja sote-yrityskaupoissa ansainneiden myyjien kohdalla kertoa, että suurin osa kauppahinnasta saattoi tulla erittäin hyvällä paikalla sijainneesta arvokiinteistöstä vaikkapa isoissa lääkärikeskuskaupoissa ja pienempi osa itse sote-yrityksestä.

Riskit ja työn 24/7-luonteisuuden voi ymmärtää vain toinen yrittäjä. Joskus olemme myyjien kanssa koittaneet arvioida, millainen tuntipalkka esim. 17 yrittäjävuoden ylityötunneista riskilisillä yrityskaupan myötä tulee ansaituksi. Voin kertoa, ettei olisi kannattanut laskea. Monilla  myyjillä on suorastaan järkyttävät vieroitusoireet siitä, että riski on kaupan jälkeen harteilta pois, eikä tarvitse olla koko ajan tavoitettavissa. Muutos on usein positiivinen shokki myös perheelle.

Useissa kymmenissä sote-alan yrityskaupoissa mukana olleena ja monien asiakkaiden verolistoille pääsystä ja siellä vuodesta toiseen pysymisestä tietoisena ja iloisena jaksan ihmetellä  erityisesti soten yrityskaupoissa ansainneiden kadehtimista ja jopa syyllistämistä. Kun ICT-alan yrittäjä myy yrityksensä, hänen on jopa Suomessa sallittua ostaa Tesla tai Porsche, kun taas hoivayrittäjä miettii, uskaltaisiko vaihtaa edes auton värin iloisen punaiseen. Teknologia-alan yrittäjää pidetään sitä kovempana jätkänä, mitä korkeammalla hän verolistalla keikkuu ja häneltä kysellään, miten lyhyen kilpailukiellon hän sai neuvoteltua ja milloin hän perustaa seuraavat yritykset. Toivoisin ICT-alan yrityskauppakulttuurin jalkautuvan sote-yritysrintamalle ainakin sarjayrittäjyyden muodossa. Hukkaamme valtavan määrän henkisiä, ammatillisia ja taloudellisia resursseja, mikäli yrityksen myyneistä sote-yrittäjistä kukaan ei tee toista ja kolmatta kierrosta yrittäjyydessä kilpailukieltojensa jälkeen. Onneksi tähän on pientä muutosta näkyvissä.

Mikäli koet kateutta sote-yrittäjän pääsystä verolistoille, perustapa oma sote-alan yritys. Käy läpi sote-yrittämisen lupaviidakko, menesty kilpailutuksissa, etsi ja löydä sopiva tontti, rakennuta muutaman miljoonan kiinteistö, hanki toimilupa, rekrytoi osaava ja pysyvä henkilöstö, pärjää kiristyvässä kilpailussa ja kuntien poukkoilussa, pidä asiakkaat ja omaiset tyytyväisinä ja myy sitten yritys. Niin heleppoa se on.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Katso kaikki Blogi.