Myy SOTE-yritys ennen marraskuuta, jos haluat päättää sen myynnistä itse

Olen miettinyt tämän blogin julkaisemisen järkevyyttä koko kesän, mutta ehkä on paikallaan jatkaa matkaa riskinottotiellä ja kirjoittaa suoraan pari riviä yrityskauppamarkkinoiden kuumimmasta puheenaiheesta. Moni myyntiä pohtiva yrittäjäomistaja tai kolmannen sektorin toimija on ollut yhteydessä viime kuukausina allekirjoittaneeseen siitä, milloin SOTE-yrityskauppoja rajoittava laki olisi tulossa voimaan.

Viimeisin huhu kertoo, että lakiehdotukseen ei tule lukuisista sitä kritisoineista asiantuntijalausunnoista huolimatta muutoksia poliittisen paineen vuoksi, vaikka maassa on porvarihallitus ja että laki astuisi voimaan marraskuussa. Sitä ennen allekirjoitetut kaupat eivät joutuisi Kilpailu- ja kuluttajavirastoon päätettäviksi, vaikka kauppojen toteutus olisi vasta myöhemmin.

Varsin vakava viestini myyntiä pohtivalle on, että jos haluat päättää itse voitko myydä ja kenelle yrityksesi, kiirehdi myyntiprosessiasi niin, että kauppakirjoissa on nimet seuraavan parin kuukauden aikana.

Kaikille lain voimaantuloa ajaville ja sitä kannattaville yhtä vahva viestini on, että tällä tempauksella te vain kiihdytätte pienten toimijoiden myyntiä isoille. Markkinoiden kehitystä ei rajoiteta yrityskauppoja näennäisesti rajoittamalla vaan tilaajapolitiikalla. Siihen on ja on ollut viimeiset 10 vuotta julkisella sektorilla kaikki mahdollisuudet hankintalakiversioista riippumatta ja sitä on saatu mitä on tilattu; isot toimijat markkinoille.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Katso kaikki Blogi.